Mijn weg, mijn visie

 

De geschiedenis van Mind Your Food is nauw verweven met die van mij. Omdat ik zelf veel geworsteld heb met mijn voeding, heb ik mij willen verdiepen in deze materie niet alleen om mijn gewicht weer onder controle te krijgen, maar ook en vooral om innerlijke rust te vinden. Met deze doelen voor ogen heb ik een opleiding voedingscoach aangevat aan de
Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg in Gent. Wat ik er geleerd heb, heeft letterlijk al mijn vooroordelen weggeblazen… en mijn levensstijl gevoelig veranderd. Naast de cursussen die verband hielden met voeding, volgde ik er lessen rond fysionomie, analyse van de temperamenten (water, vuur, aarde, lucht), Bachbloesems, biorelaxatie, … waardoor ik vandaag een meer holistische kijk op voeding heb verworven.

Ik geloof heel sterk in het ‘mens sana in corpore sano’-principe. Daarom kijk ik naar het totale plaatje van de mensen die op consultatie komen en interesseer ik mij ook voor wat hen dag na dag bezighoudt en wat hen beangstigt of stresseert. Zo kan ik de eventuele factoren die gewichtsverlies in de weg staan identificeren, en kan ik de vinger leggen op de elementen die maken of mensen zich al dan niet goed in hun vel en in hun hoofd voelen. Ik pas mijn adviezen aan hun levensstijl aan en begeleid hen dag na dag met praktische voedingstips.
Het gaat mij om meer dan hen helpen gewicht te verliezen; ik heb mij immers voorgenomen om de personen die op consultatie komen te doen stralen, hen terug te doen blaken van energie, hen te boosten en hen dag na dag te begeleiden.

Waaruit put ik mijn kracht, energie en vreugde dag na dag?

Uit het kunnen verwezenlijken van een verandering, hoe klein ook in een eerste fase, in het leven van de personen die mij om advies komen vragen! Meer groenten eten, minder geraffineerde voeding consumeren, voldoende water drinken, voldoende vitamines en mineralen opnemen, komaf maken met een suikerverslaving… elke etappe brengt mijn klanten dichter bij de nieuwe levensstijl die ze zich eigen willen maken tijdens de rest van hun leven ☺

 

Pin It on Pinterest