Ik probeer altijd het goede te zien… in elke persoon, in elke situatie, in elk seizoen… En wat die seizoenen betreft, kan ik ’s winters een hemels plezier vinden in het klaarmaken van gerechtjes en drankjes die mij het gure weer buiten even doen vergeten. De Golden Milk is een heerlijk drankje dat tot mijn favorieten behoort. Heb jij al gehoord van de Golden Milk?

De Golden Milk wordt ook wel Kurkuma Latte genoemd en is een typisch ayurvedisch recept. Kurkuma, dat alom geprezen wordt voor z’n goede invloed op de werking van de lever en de spijsvertering en bovendien een uitstekende ontstekingsremmer is, is in mijn ogen een echt natuurlijk antibioticum! En dan heb ik het nog niet over de smaak en de kleur, mmmmm!

Ik maak mijn Golden Milk met plantaardige melk en varieer in functie van het moment: met of zonder honing, met of zonder kaneel, met of zonder gember, met of zonder een beetje anijs…

Eenmaal je de Golden Milk zal bereid (en gesavoureerd) hebben, zal je allicht ook aan het experimenteren slaan 🙂

Hieronder het recept:

Basisingrediënten voor twee tassen (het is veel leuker om de Golden Milk met z’n tweetjes te drinken!):

  • 600 ml plantaardige melk (amandel, kokos, zonder toegevoegde suikers)
  • 2 tl versgeraspte kurkuma of 1 tl kurkumapoeder
  • Een beetje kaneel
  • Een snufje zwarte peper
  • 1 tl honing (optioneel)
  • 1 tl kokosolie

Bereiding

Verwarm de melk in een pan en voeg er de kruiden aan toe. Blijf roeren met een houten lepel. Wanneer de melk warm is, giet je hem direct in de tas en voeg er naargelang je smaak wat honing aan toe.

 

 

 

Pin It on Pinterest