De Bachbloesems werden ontdekt door de Engelse arts Edward Bach terwijl hij wandelde in de natuur. Dr. Bach werd een bijzondere sensatie gewaar bij het aanraken van bepaalde planten. Vervolgens repertorieerde hij 38 bloesems die elk overeenkomen met een bepaalde gevoelstoestand. Dr. Bach noemde deze 38 ‘bloemen’ – op basis van boombloesems en wilde bloemen – de Bachbloesems.

Deze 38 bloemextracten zijn onderverdeeld in zeven groepen die overeenkomen met emoties die in elk van ons aanwezig zijn: angst, onzekerheid, onvoldoende interesse in het hier en nu, eenzaamheid, moedeloosheid of wanhoop, overgevoeligheid voor invloed van anderen, overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Bachbloesems kunnen zowel punctueel – bijvoorbeeld een behandeling van drie weken voor een gevoelstoestand van voorbijgaande aard – als op regelmatige basis ingenomen worden. De plantextracten kunnen ook onderling gecombineerd worden en zo een werking hebben op verschillende niveau’s.

Ik stel regelmatig vast dat het gewichtsverlies bij sommigen van mijn patiënten trager verloopt – of zelfs geblokkeerd geraakt – ten gevolge van een bepaalde onvrede of een sterke emotie van chronische of voorbijgaande aard. De persoon mag dan alle mogelijke inspanningen leveren, de resultaten zullen uitblijven en zeker niet het verhoopte resultaat geven.

Wanneer ik dan praat met deze patiënten kom ik tot de vaststelling dat stress, angst of overgevoeligheid het proces van gewichtsverlies verstoort en/of vertraagt.

Ik stel deze patiënten – enkel hen die het wensen uiteraard – dan voor om hen te helpen met Bachbloesems. Zo helpt ‘Gentiaan’ de personen die moeite hebben om door te bijten, en ‘Impatiens’ zij die onmiddellijk resultaat verwachten en niet kunnen wachten tot het lichaam het nieuwe voedingspatroon gewoon is. ‘Cherry Plum’ is dan weer een uitstekend middel voor wie schrik heeft om controle te verliezen en kan zo prima helpen in het proces van gewichtsverlies.

Samen bepalen we welke voor u de beste ‘behandeling’ is en zorgen we ervoor dat lichaam en geest klaar zijn voor een nieuw, gezonder en energievoller leven.

Voor een overzicht van de 38 Bachbloesems en de remedies, klik hier : http://www.bachbloesems.be/remedies.html

 

Pin It on Pinterest