Vaak krijg ik de vraag naar een alternatief voor kaas en charcuterie op de boterham… Mijn antwoord? Maak spreads van je favoriete groenten! Nu de herfst in het land is, is een spread van butternut pompoen een ware seizoenslekkernij!

Ingrediënten

1 butternut pompoen, in stukjes gesneden

2 kl olijfolie

1 kl kaneel

3-4 el Griekse yoghurt

5 kl tahin of sesamzaadpuree

2 knoflookteentjes

1 kl sesamzaadjes (wit en/of zwart)

1,5 kl ahornsiroop

1/2 kl zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°. Plaats de stukjes pompoen, de olijfolie, de kaneel en het zout in een ovenschaal en laat ze gedurende een uur gaar worden in de oven. Roer een à twee keer door de blokjes pompoen.

Haal de blokjes pompoen uit de oven en laat ze afkoelen. Giet ze vervolgens in je blender en voeg er de tahin, de yoghurt en de knoflook bij tot je een mooie spread verkrijgt.

Doe de spread in een kom en voeg er de ahornsiroop en de sesamzaadjes aan toe.

Smul van deze overheerlijke spread op een boekweitcracker of op een stukje zuurdesembrood…

 

 

Pin It on Pinterest