Alle personen die bij mij op bezoek komen vertrekken terug met dit receptje om bananenbrood te maken! Dit bananenbrood is niet alleen overheerlijk, maar ook het ideale tussendoortje en de perfecte aanvulling op yoghurt en fruit om je ontbijt compleet te maken! Het is bovendien een manier om de bananen met bruine plekken, die de kinderen doorgaans niet meer willen, op een volwaardige manier te gebruiken. Gedaan met verspillen dus… en welkom aan de heerlijke pleziertjes!

Ingrediënten

3 middelgrote, volrijpe bananen

50g dadels

3 eieren

150g amandelbloem

2 kl wijnsteenbakpoeder (100% natuurlijk rijsmiddel)

40g noten naar keuze (amandelnoten, cashewnoten, hazelnoten, enz.)

1 snufje zout

1 el kokosolie

 

Bereiding

Voorverwarm de oven op 175°.

Meng de banaan met de dadels in je blender/robot.

Meng de eieren met het snufje zout en voeg dit mengsel toe aan de bananenpuree. Voeg er nu de amandelbloem en de wijnsteenbakpoeder aan toe en meng het geheel.

Doe er de noten bij en giet het geheel in de bakvorm die je vooraf goed hebt ingewreven met kokosolie. Plaats vervolgens het broodje gedurende 45 minuten in de oven.

En dan is je bananenbrood klaar!

 

Tip:

Zet het broodje best op een afstand! Het is zo heerlijk dat het misschien het einde van de dag niet haalt. Ik snijd het broodje in sneden en plaats pakjes van telkens twee sneden in de diepvries.

 

 

 

Pin It on Pinterest