Kinderen groenten doen eten zonder dat ze het goed beseffen, een of verscheidene ‘veggie’-dagen inlassen per week of zich gewoon eens een pleziertje gunnen… met deze pizza kan het allemaal 🙂

Ingrédiënten voor 1 grote pizza

Voor de tomatensaus

  • 1 eetlepel ghee
  • 3 tenen knoflook
  • 12 grote tomaten, grof gehakt
  • 2 theelepels gedroogd oregano of 1 eetlepel verse oreganoblad
  • Zeezout en zwarte peper
  • 1 verse of gedroogde chilipeper, in dunne ringetjes of fijngehakt

Voor de pizzabodem

  • 140gr bloemkool
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 50gr gemalen amandelen
  • 40gr glutenvrij boekweitmeel
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/4 theelepel zuiveringszout

Topping naar keuze : kerstomaatjes, rucola, mozzarella, paddestoelen, courgette, pesto, feta, tijm, spinazie, basilicum

Bereiding

  • Verhit de oven tot 190°. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Maak de tomatensaus : verhit de ghee zachtjes in een pan op halfhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut, voeg de gehakte tomaten, oregano, zout en peper plus eventueel wat chilivlokken toen.
  • Laat de tomaten in de open pan op halfhoog vuur tot een dikke saus inkoken, dat duurt zo’n 15 minuten. Prak de tomaten met een spatel fijn of pureer de saus voor een minder rustiek resultaat met een staafmixer glad.
  • Rasp in die tijd de bloemkool in een keukenmachine of op een rasp tot het formaat van rijstkorrels.
  • Doe alle ingrediënten voor de pizza bodem in een kom en roer ze met een lepel door elkaar of maak er in een keukenmachine een kleverig deeg van.
  • Strijk het deeg op de beklede bakplaat met de bolle kant van een lepel uit tot cirkel van 20cm doorsnee.
  • Bak de pizzabodem 20 minuten in de oven en keer hem na 15 minuten om ook de onderkant bruin te laten worden.
  • Kies een beleg uit de opties hierboven.
  • Serveer de pizza met een grote groene salade.

Pin It on Pinterest