Heb je ooit gehoord van Chiazaden?
Chiazaden zijn zwarte zaadjes die veel goede vetzuren, vezels, vitamines en mineralen bevatten. Heb je al horen spreken van superfoods? Wel, Chiazaadjes zijn een superfood! Je vindt Chiazaadjes uiteraard in de biowinkel, maar ook hoe langer hoe meer in de supermarkt.

Chiapudding is een van mijn favoriete ontbijten. Hij is gemakkelijk te bereiden en biedt veel variatiemogelijkheden, of het nu de gebruikte melk – kokos, hazelnoot of lichte praliné- of amandelsmaak – of de gebruikte vruchten en zaden betreft.

Ingrediënten voor 1 persoon
250 ml amandelmelk of een andere koude of lauwe, plantaardige melk
2 el Chiazaden
Een snufje vanille
Een stukje gember
Een beetje kaneelpoeder

Doe de Chiazaden in een kom. Giet de melk over de zaadjes, voeg er de kruiden bij en roer met een lepel. Laat zwellen gedurende 30 seconden en roer opnieuw. Laat rusten tot de vloeistof geabsorbeerd is. Zelf laat ik mijn pudding de hele nacht rusten… en ’s ochtends heb ik een overheerlijk ontbijt bij het ontwaken!

Pin It on Pinterest